De Louis Vuitton tassen voor winter 2010 – 2011 zijn werkelijk fenomenaal. De tassen onderscheiden zich door hun creatieve design en luxueuze stijl.

Voor de Louis Vuitton tassen van deze winter liet Marc Jacobs zich inspireren door de klassieke Speedy van Louis Vuitton uit 1930. De designer rekte de tas onder meer uit, maakte het model platter, voorzag het van een nieuwe klep en reïncarneerde de Speedy tot een luxueuze dokterstas en clutch. Verder voorzag Jacobs het Monogram canvas van lovertjes, metallic draden, kant, satijn, vossenbont en van kalfs-, struisvogel-, krokodil- en alligatorleer.

De Louis Vuitton tassen zijn stuk voor stuk plaatjes om te zien. Maar aan deze glamoureuze tassen hangt ook een behoorlijk prijskaartje. Zo variëren de prijzen van 1.430 euro voor een clutch tot zo’n 20.000 euro voor een alligator tas.

Marc Jacobs verdeelde zijn Louis Vuitton tassen van winter 2010 – 2011 in de volgende 5 lijnen.

Monogram Volupté
De rode en grijze Monogram Volupté tassen zijn gemaakt van zacht Monogram Volupté textuur en kalfsleer. De twee contrasterende materialen geven de tas een chic en vrouwelijk karakter. Deze lijn bestaat uit 2 modellen, de Beauté en de Psyché, die zijn afgeleid van de iconische Speedy en voorzien zijn van een klep en een riem.

Monogram Fleur de Jais
Het Monogram canvas van de Louis Vuitton Monogram Fleur de Jais tassen is versierd met zwarte lovers die samen een bloempatroon vormen. De lijn bestaat uit 3 stukken, de Speedy, de Carrousel en de Manège clutch.

Cuir Cinéma
De Cuir Cinéma valt op door haar elegante en iconische vorm. Het chique design van deze kalfsleren tas is geïnspireerd door de dokterstas. Zelf vind ik deze ingetogen tas die niet voorzien is van schreeuwerige Louis Vuitton logo’s het mooiste model uit de wintercollectie. De Cuir Cinéma is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en roze.

Monogram Comédie
De Monogram Comédie is een eerbetoon aan het vakmanschap van Louis Vuitton. De tas is gemaakt van luxe materialen zoals metallic jacquard stof dat gecombineerd wordt met bont van nertsen, struisvogel- en alligatorleer. De lijn bestaat uit 2 modellen de witgouden Manège clutch en de Carrousel in de kleuren roze goud, witgoed en oud gouden tint.

Les Extraordinaires
De Les Extraordinaires zijn zoals de naam al doet vermoeden geen alledaagse tassen. Deze Louis Vuitton tassen zijn werkelijk het neusje van de zalm, maar dat gaat wel gepaard met een flink prijskaartje.

De Les Extraordinaires lijn bestaat uit een Speedy Couture en Carrousel geheel gemaakt van alligator. Verder is de Carrousel tas er ook in een Monogram Guipure, een combinatie van satijn en alligator, en in Damier Virtuose, een samenstelling van krokodillenleer en zwarte lovers.

Tot slot bestaat deze lijn ook nog uit een aantal exclusieve Speedy’s. Zo is de Speedy Damier Clair-Obscur gemaakt van vossenbont. Het laatste model is de Neo-Speedy Cuir Orfèvre. Deze kalfsleren handtas is verkrijgbaar in 2 maten en is in verhouding met de andere Les Extraordinaires een stuk vriendelijker geprijsd.

Add Your Comment