Met de Louis Vuitton tassen van winter 2012-2013 neemt Marc Jacobs ons mee terug naar vervolgen tijden. De ontwerper liet zich voor deze collectie namelijk inspireren door de Golden Age of Railroading.

Voor de Louis Vuitton tassen van winter 2012-2013 putte Marc Jacobs inspiratie uit stoomlocomotieven. Dit ging zelfs zo ver dat de ontwerper tijdens de Louis Vuitton show op Parijs Fashion Week een trein liet binnenrijden. Hier stapten vervolgens de modellen uit gevold door piccolo’s die gemiddeld 3 tassen met zich meedroegen. Zo zagen we een nieuwe variant van de Speedy, de luipaardprint van Stephen Sprouse en prachtige koffers voorbijkomen.

De collectie Louis Vuitton tassen van winter 2012-2013 bestaat uit de volgende 7 lijnen:

Leopard

Dit seizoen is de iconische luipaardprint van Stephen Sprouse weer terug, maar ditmaal uitgevoed in chenille en jacquard. De Leopard lijn bestaat uit 3 verschillende modellen genaamd Baby, Speedy en North South.


Baby Leopard
Prijs: 1.670 euro


Speedy Leopard
Prijs: 1.950 euro


North South Leopard
Prijs: 2.340 euro

Monogram Sunshine Express

De Monogram Sunshine Express collectie bestaat uit dezelfde 3 modellen als de Leopard lijn. Deze tassen zijn gemaakt van wol, leer en lovertjes die zorgen voor een oogverblindend LV effect.


Monogram Sunshine Express Baby
Prijs: 2.220 euro
Kleur: goud en violet


Monogram Sunshine Express Speedy
Prijs: 3.100 euro
Kleur: kaki, goud, rood en zwart


Monogram Sunshine Express North South
Prijs: 3.550 euro
Kleur: goud, rood en violet

Golden Arrow

De Golden Arrow Speedy is vernoemd naar de luxe boottrein uit 1926. Deze tas is een nieuwe versie van de klassieke Speedy en heeft meer leer elementen, een extra flap, een grote ronde gesp en vintage invloeden.


Golden Arrow Speedy
Prijs: 2.110 euro
Kleur: kaki, rood en zwart

Transsiberian

De Transsiberian tas dankt haar naam aan de Trans-Siberian Railway, de langste spoorweg ter wereld. Dit langharige model is gemaakt van geitenhaar en voorzien van grote Swarovski kristallen.


Transsiberian
Prijs: 3.350 euro
Kleur: camel en zwart

Leopard Mink

De Leopard Mink East West tas is het exclusieve zusje van de Leopard lijn. Dit item met Stephen Sprouse print is namelijk gemaakt van nertsbont.


Leopard Mink East West
Prijs: onbekend

Royal

Marc Jacobs voorzag het de North South handtas ook van een exclusief jasje. Het resultaat is de Royal North South uitgevoerd in de bekende Monogram print gecombineerd met krokodillenleer.


Royal North South
Prijs: onbekend
Kleur: kaki en zwart

Frontier

Tot slot bevat de collectie Louis Vuitton tassen voor winter 2012-2013 ook een drietal koffers. Elk model is vervaardigd in exclusief leer waaronder struisvogelleer en lamsleer.


Frontier Suitcase
Prijs: 3.350 euro


Frontier Patchwork Suitcase
Prijs: 5.000 euro


Frontier Ostrich Suitcase
Prijs: 8.900 euro
Kleur: rood en zwart