Louis Vuitton tassen
Louis Vuitton heeft een heleboel nieuwe tassen voor zomer 2010 en hoewel Louis Vuitton één van mij favoriete tassenmerken is, ben ik niet zo weg van deze zomercollectie.

Voor de Louis Vuitton tassen van zomer 2010 liet Marc Jacobs zich inspireren door de rondtrekkende lifestyle van de New Age travelers. Zo creëerde hij een collectie waarin nieuwe stijlen gecombineerd worden met het erfgoed van Louis Vuitton.

De tassen van Louis Vuitton voor deze zomer zijn kleurrijk en het is duidelijk dat de schoudertas domineert. Maar dat is wel zo’n beetje het enige positieve wat ik kan zeggen over de collectie. Mijn god wat dacht Jacobs toen hij aan het ontwerpen sloeg? “Ik pak een vuilniszak en maak er een tas van, daarna doe ik hetzelfde met een slaapzak. En om het af te maken gebruik ik ook nog Oscar uit Sesamstraat en verkleurde denim als inspiratie.”

Kortom ik ben niet echt te spreken over deze zomercollectie. Misschien zijn sommige tassen wel leuk, maar voor een beetje tas betaal je al gauw 1.500 euro oplopend tot 2.500 euro. En voor zo’n bedrag zijn er betere tassen te koop. Want vergeet niet, dit zijn echte seizoenstassen en zoals de naam al zegt ze zijn bedoelt voor een seizoen.

Hieronder vind je een overzicht van de Louis Vuitton tassen voor zomer 2010.

Monogram Cheche

Bij de Cheche tassen staat het contrast tussen stof en textuur centraal. De tassen zijn gemaakt van zwart en beige Louis Vuitton monogram met daardoorheen felgekleurde lijnen. De collectie bestaat uit 3 verschillende modellen. De Bohemian is een schoudertas en verkrijgbaar met rode of blauwe accenten. De Gypsy met zijn groene of blauwe details lijkt op een opgerolde slaapzak en tot slot is er de Tuareg, een weekendtas die alleen met blauwe accenten verkrijgbaar is.

Monogram Denim

Denim zien we deze zomer overal, dus ook bij Louis Vuitton. Zij kozen ervoor om hun monogram Denim een zongebleekt accent te geven. De Denim collectie bestaat uit 2 modellen die eigenlijk allemaal onder de categorie schoudertas vallen. Elk model is verkrijgbaar in een grote en kleine variant en het kleurenplat varieert van roze, blauw, oranje tot groen.

Monogram Eden

De tassen uit de monogram Eden collectie hebben metallic monogram canvas strepen die een trompe-l’oeil effect creëren. De lijn bestaat uit versies van Louis Vuitton’s klassieke modellen als Speedy, Neo en Zoe.

Monogram Underground

De New Age-achtige monogram Underground lijn is gemaakt van leer en is versierd met een leren kwastjes en hoofdtelefoon darden. De collectie bestaat uit 4 modellen. Zo is er de Messenger in de kleuren crème en mastic en de Duffle, een lange smalle tas, in het roze. Daarnaast is er nog een klein schoudertasje in het roze en mastic en een buidel in de kleur café.

Overige tassen

Naast de bovenstaande lijnen bestaat de Louis Vuitton collectie voor zomer 2010 uit nog een viertal ander tassen. Raindrop Besace is de vuilniszakken tas waarover ik al eerder schreef. Daarnaast is er ook een nieuw model van de Neo in monogram canvas. En om de zomercollectie compleet te maken zijn er nog de monogram Nightbird pochette en de New Age Traveler rugzak, die ik wel verdacht veel overeenkomsten vind vertonen met Oscar uit Sesamstraat.