Louis-Vuitton-verhoogt-prijzen
Heb je eindelijk je zuurverdiende spaargeld bij elkaar geharkt voor die Speedy, Alma of Neverfull? Dan kun je misschien beter opnieuw gaan tellen. Louis Vuitton heeft namelijk de prijzen van zijn tassen verhoogd.

Louis Vuitton heeft de prijzen van zijn tassen verhoogd in Verenigde Staten, Azië en Europa. Volgens de Huffington Post is dit gedaan om de alsmaar wisselde valutakoers bij te houden. Zo zijn afgelopen februari in Japan de prijzen met 12 procent verhoogd, door de dip van de yen. Daarnaast worden de prijzen in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk met 10 procent opgeschroefd en in Aziatische landen, zoals China, Taiwan, Singapore en China, wordt een prijsverhoging van 5 tot 10 precent verwacht.

Prijsverhoging Europa

Hoewel de Huffington Post ook meldt dat de prijzen in Europa verhoogd worden, wordt er in het artikel naast het Verenigd Koninkrijk niet gesproken over andere Europese landen. Nu viel het mij onlangs al op dat Louis Vuitton in Frankrijk en in Duitsland de prijzen heeft verhoogd, wat het modehuis overigens elk jaar doet. Als ik de oude prijzen van de tassen goed herinner, hebben deze landen te maken met een prijsverhoging van rond de 3 procent.

Louis Vuitton heeft laten weten dat de leren tassen waarschijnlijk even duur blijven, maar vergis je niet in deze uitspraak. De bekende Monogram Canvas tassen zijn bijvoorbeeld niet van leer. Het merk bedoelt hier echt de exclusieve tassen mee gemaakt van krokodillen en andere speciale huiden.

Daarnaast beweert Antoine Belge, analist bij HSBC, ook dat de prijsverhogingen voor de consument minder goed te merken zijn, dan dat de bovenstaande cijfers doen aangeven. Wat ik toch een bijzonder uitspraak vind. Want als je al tijdje aan het sparen bent voor een tas en je hebt eindelijk het geld bij elkaar, maar door de prijsverhoging kom je nu 100 euro te kort. Dan krijg je de tas toch echt niet mee totdat je dat bedrag bij elkaar hebt.