Na Chanel heeft nu ook Louis Vuitton de prijzen van zijn tassen verhoogd. Louis Vuitton zou de prijs van zijn tassen en accessoires met zo’n 9 procent verhoogd hebben.

Volgens Reuters heeft het Franse modehuis Louis Vuitton de prijzen van zijn monogram handtassen en andere klassieke lederwaren verhoogd. Afhankelijk van het product kan de prijsstijging oplopen tot 9 procent. Deze verhoging komt bovenop de al doorgevoerde prijsstijging van 2 procent van afgelopen juli.

De prijsverhoging van de Louis Vuitton tassen zou het gevolg zijn van het duurder worden van grondstoffen zoals leer en katoen. Wat op zich een hele opmerkelijke oorzaak zou zijn om de prijzen nog eens met 9 procent te verhogen, aangezien er zowel heel weinig leer als katoen in de Louis Vuitton monogram tassen is verwerkt.

Louis Vuitton voert deze prijsstijging bovendien alleen door in Europa. Volgens verschillende analisten zou het modehuis zo het prijsverschil tussen de tassen in de Europese en Aziatische markt gelijk willen trekken. Wat als je het mij vraagt dan ook de echte reden is voor de verhoging.

Add Your Comment