Tijdens mijn bezoek aan Londen afgelopen februari was de Louis Vuitton winkel aan New Bond Street tijdelijk ondergebracht in een ander gebouw. Dit omdat de originele winkel gesloten was voor een grote verbouwing, maar onlangs is deze Louis Vuitton winkel heropend.

Ondanks dat ik het erg jammer vond dat de Louis Vuitton winkel aan New Bond Street tijdens mijn tripje naar Londen gesloten was, maken het zien van de beelden van de nieuwe Louis Vuitton winkel in Londen veel goed. Want de kleine tijdelijk winkel is ingeruild voor een Louis Vuitton paradijs van 1.860 m2.

Om de nieuwe Louis Vuitton winkel te realiseren werd niet alleen het gebouw van Louis Vuitton zelf onder handen genomen, maar werd ook het oude pand van Donna Karan bij de winkel getrokken. De binnenkant werd door architect Peter Marino ingericht als een huis voor de echte Louis Vuitton verzamelaar en bij binnenkomst wordt al meteen duidelijk spectaculair dit pand is. Zo staat er onder meer een grote glazen trap die versierd is met LED en waarop filmpjes worden vertoond.

Op de begane grond van de winkel vinden we verdeelt over verschillende ruimtes tassen, koffers, sieraden, horloges en accessoires. De kelder is gereserveerd voor de mannencollectie, terwijl de eerste verdieping is toegewijd aan de dames en aan de Louis Vuitton bibliotheek. Tot slot huisvest de tweede verdieping nog The Apartment, een special suite waartoe je alleen toegang hebt op uitnodiging.