LumiganVolgens de Wall Street Journal is er in de VS een ware hype ontstaan rond het medicijn Lumigan. Door het gebruik van dit medicijn zouden wimpers spontaan gaan groeien. Op zich is dat niet de vreemdste zaak van de wereld, de wetenschap heeft wel merkwaardigere zaken ontdekt. Maar frappant is het wel te noemen, als je weet dat Lumigan eigenlijk een medicijn is tegen oogdrukverhoging. Het groeien van wimpers is dus een zeer aangename bijwerking van dit medicijn.

Lumigan wordt ontwikkeld door het bedrijf Allergan Inc. Dit bedrijf ontwikkelde eerder het medicijn Botox. Ook daar was al iets opmerkelijks mee aan de hand. Want was Botox in eerste instantie bedoeld om oogspasmen tegen te gaan, als rimpel verwijderaar deed het medicijn het ook erg goed. Je raad het waarschijnlijk al, ook dit was een bijwerking van het geneesmiddel.

Na het succesverhaal van Botox is het niet zo verrassend dat cosmeticabedrijven staan te springen om de actieve ingrediënten van Lumigan te gebruiken. Alleen zijn er 2 probleempjes voordat dit wondermiddel de markt op mag. Eén, Allergan heeft een paar bedrijven voor de rechter gesleept, omdat er volgens hen sprake is van patentschending. Daarnaast heeft de Food & Drug Administration duizenden wimpergroeiers van andere fabrikanten uit de schappen gehaald, omdat het mogelijk een schandelijke bijwerking heeft.

Op dit moment is Allergan het medicijn op cosmetisch niveau aan het testen, om het straks wellicht als beautyproduct op de markt te brengen. Tot die tijd is het middel alleen te krijgen op doktersrecept voor zo’n €110,-. Mocht je je afvragen of je dit geneesmiddel moet slikken of spuiten? Wees gerust, dit middel zit in een tube en is net zo makkelijk aan te brengen als mascara.

Add Your Comment