De 4 modehoofdsteden New York, Milaan, Parijs en Londen hebben meer met elkaar gemeen dan alleen elk hun eigen Fashion Week. 4 van de meest luxe winkelstraten over de hele wereld bevinden zich in deze steden.

Wanneer je 2 keer per jaar een drukbezochte Fashion Week organiseert, moet er natuurlijk ook heel wat te shoppen zijn. 4 van de meest luxe winkelstraten over de hele wereld vind je in Parijs, Londen, New York en Milaan. Wanneer er een citytrip naar 1 van deze steden op de planning staat, zijn dit de straten die je niet mag missen.

Fifth Avenue, New York


Aan Fifth Avenue in New York vind je ontzettend veel designers. Cartier, Emilio Pucci, Escada en Tiffani & Co zijn maar enkele van deze grote namen. Naast de boetieken zitten er ook verschillende warenhuizen aan deze luxe winkelstraten, zoals Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman, waar je ook eindeloos kunt shoppen. Naast winkelen kun je op Fifth Avenue ook het Museum van de Moderne Kunst bezoeken, of een tripje maken naar Central Park. Fifth Avenue staat ook bekend als de duurste winkelstraat ter wereld, zo zou 1 vierkante meter grond er meer dan 10.000 euro per jaar kosten.

Via Montenapoleone, Milaan


In Milaan vind je de meest luxe winkels aan de Via Montenapoleone, midden in het modekwartier van de Italiaanse stad. Zowel aan de Via Montenapoleone zelf als in de vele zijstraatjes hebben de meest luxe modemerken zich gevestigd. Zo vind je er winkels van Jimmy Choo, Christian Louboutin, Versace en Marc Jacobs. Uiteraard heeft ook het Italiaanse modehuis Gucci een Flagship Store in de Via Montenapoleone. De straat is, zoals de naam al zegt, vernoemd naar Napoleon in 1804. Hoewel de straat bedoeld is voor voetgangers, rijden er ook de hele dag auto’s langs de luxe winkels.

Avenue Montaigne, Parijs


Wanneer je gaat winkelen in Parijs, mag je de Avenue Montaigne eigenlijk niet overslaan. Deze straat barst van de designerwinkels, zoals Louis Vuitton, Chanel, Valentino, Fendi en Dior. Ook ligt het beroemde Plaza Athenée Hotel aan deze straat, dat bekend staat om zijn beroemde gasten. Onder andere Anna Wintour, Jackie Kennedy en Oprah Winfrey hebben hier de nacht doorgebracht. Avenue Montaigne ligt dwars op de beroemde boulevard Champs Elysées en van hieruit kun je dan ook lopend richting de Eiffeltoren, je hoeft alleen de Seine maar over te steken.

Bond Street, London


Bond Street is samen met Oxford Street 1 van de bekendste straten van Londen. Bond Street bestaat uit twee gedeeltes, Old Bond Street en New Bond Street. Je vindt hier winkels van designers als Burberry, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen en Hermès. Ook de warenhuizen Selfridges en Debenhams hebben hun plekje gevonden aan deze prestigieuze Londense straat. Naast mode kun je er hier ook terecht voor antiek en meubels. Het wereldberoemde veilinghuis Sotheby’s is ook gevestigd aan Bond Street.