Luxeconcern LVMH heeft aandelen gekocht in Hermès. Hoewel er geen sprake is van een overname sluit Hermès wel perfect aan op de merken van LVMH.

Het grootse luxeconcern van de wereld LVMH, waaronder onder andere de merken Louis Vuitton, Marc Jacobs en Givenchy vallen, heeft 14,2 procent aandelen gekocht in het Franse merk Hermès. LVMH zou nu bezig zijn om in totaal 17,1 procent aandelen in handen te krijgen, waardoor de investering naar verwachting op 1,45 miljard euro neerkomt.

LVMH benadrukt dat er absoluut geen sprake is van een overname en dat zij Hermès qua ontwerpproces ook geheel vrij zullen laten. “Het doel van LVMH is om een lange termijn aandeelhouder van Hermès te worden. We zullen de strategie van de familie en het management, die de drijvende kracht achter het succes van dit iconische merk zijn, volledig steunen,” aldus een woordvoerder van LVMH.

Ondanks de economische crises gaan de zaken bij Hermès, in verhouding met andere merken in high fashion sector, een stuk beter. De aandelen van het merk, waarvan nog ruim 70 procent in het bezit van de Hermès familie is, zijn alleen dit jaar al met 88 procent gestegen. Kortom het klinkt als een goede investering voor LVMH.

Add Your Comment