Luxeconcern LVMH mag weer een prachtnaam noteren, in zijn toch al imposante, portfolio. LVMH heeft namelijk juwelenmerk Bulgari gekocht.

Na Hermes heeft LVMH nu ook een meerderheidsbelang gekocht Bulgari. Juwelenhuis Bulgari, dat in 1884 in Italië werd opgericht, is de gevolgen van de economische crisis niet te boven gekomen en wil met deze overname de toekomst van het merk veilig stellen.

LVMH heeft voor ongeveer 3,7 miljard euro 50,4 procent van de aandelen in Bulgari van de familie Bulgari gekocht. De prijs die per aandeel werd betaald kwam neer op 12,25 euro, zo’n 60 procent meer dan de gemiddelde koers van het aandeel. Verder heeft LVMH laten weten ook achter de aandelen aan te gaan die niet in het bezit zijn van de Bulgari familie.

Ondanks de zware tijd die veel luxe merken hebben doorgemaakt lijkt het bij LVHM niet op te kunnen. Ik ben dan ook benieuwd op welk merk LVMH na Hermes en Bulgari zijn oog laat vallen. Wie weet misschien wel op Burberry, want in december ging het gerucht dat het modehuis te koop zou zijn.

Add Your Comment