Op deze aardbol lopen heel wat machtige dames rond. Maar welke vrouwen zijn nu het machtigste in de modewereld?

Forbes brengt elke jaar de top 100 machtigste vrouwen ter wereld uit. Ook dit jaar prijken er in de lijst een aantal namen uit de mode- en entertainmentwereld. Zo vinden we Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, op nummer 69.

Toch is deze oppermachtige dame uit modeland zelf niet heel erg blij met de titel. “Ik zie mezelf niet als een machtig iemand. Als een invloedrijk persoon krijg je een betere plaats in een restaurant of kaartjes voor een première. Maar wat voor mij heel belangrijk is, is dat ik mensen kan helpen en daar ben ik heel dankbaar voor,” liet Anna Wintour weten.

Machtige modedames

Naast de naam van Anna Wintour staan er ook heel wat Vogue Cover Girls in de top 100 machtigste vrouwen. Lady Gaga staat bijvoorbeeld op de 11 plek gevolgd door Beyoncé op nummer 18. Actrice Angelina Jolie vinden we terug op plaats 29 en topmodel Gisele Bundchen op de 60ste positie. Andere invloedrijke modevrouwen zijn Angela Arhendts, deze ceo van Burberry bekleed 58ste plek, en ontwerpster Diane von Furstenberg op nummer 91.

Naast de 100 machtigste vrouwen maakte Forbes ook een overzicht van de best betaalde modellen en van de rijkste showbizzkoppels. In beide lijsten kwam Gisele Bündchen als winnaar uit de bus.

Add Your Comment