Vanochtend lag de Maison Martin Margiela voor H&M collectie in de winkel. Hoewel er ‘s ochtends vroeg al een rij voor de H&M stond is de collectie niet uitverkocht.

Donderdagochtend hadden zich voor 9.00 uur zo’n 120 vrouwen en mannen voor de H&M in Den Haag verzameld om als eerste hun slag te kunnen slaan bij Maison Martin Margiela collectie. Toen de deur eenmaal openging mocht het eerste groepje naar binnen en konden ze hun slag slaan.

Om 11.00 uur ben ik nog even teruggegaan naar de H&M aan de Weversplaats in Den Haag. In de winkel hing het Maison Martin Margiela hoekje nog vol met kleding en stonden er nog een heleboel dozen met schoenen en accessoires. Ondanks dat de collectie absoluut niet uitverkocht is, liepen er nog wel wat vrouwen te snuffelen tussen de rekken. Ook kwam een verkoopster nog met verschillende items uit de collectie aan toen een klant vroeg om aan andere maat.

De verschillende verkoopsters die ik sprak zeiden dat het vanochtend wel even druk was geweest, maar dat het qua verkoop niet erg hard liep. Op de vraag hoe dat kwam antwoordde een verkoopster dat zij dacht dat het komt omdat de stijl toch wel apart is. Overigens deel ik deze mening absoluut met haar. Maison Martin Margiela heeft een bijzondere stijl die bij je moet passen, mijn smaak is het in ieder geval niet.

Update
Om 18.00 uur ben ik nogmaals langs de H&M in Den Haag geweest. Ook toen hing er nog veel kleding van Maison Martin Margiela en lagen er nog diverse accessoires.