Op het AMFI zijn we weer begonnen met een nieuw project. Een project waarin we onze eigen identiteit en ideeën mogen laten zien. In de ontwerplessen moet ik iedere week een nieuw hebbeding ontwerpen. Maar wat is nu een echt hebbeding? Hoe ontwerp je een hebbeding en voor wie? Inspiratie is heel belangrijk en daarom bezoek ik regelmatig tentoonstellingen.

Zo heb ik in de herfstvakantie een weekend in Antwerpen vertoeft, lekker gegeten, gewinkeld en uiteraard een bezoek gebracht aan het MOMU ”Modemuseum Antwerpen” waar momenteel het werk van de bekende designer Martin Margiela te bewonderen is. Een echte aanrader want je waant je in een wereld van Trompé l’oeil, gezichtsbedrog.

Wat opvalt is al het wit als je het MOMU binnentreed. Destroy, vernieuwing en hergebruik van tweedehands kleding, de illusie van een afgedragen effect vond ik inspirerend. Net als de artisanale collectie waarbij vooral de jas gemaakt van parelkettingen mij aansprak. Tot 8 Februari 2009 kun je het werk van de Belgische ontwerper bewonderen.

Add Your Comment