Make up trends zomer 2014
Na de 12 modetrends en de kapsels voor komend seizoen is het nu tijd voor de volgende stap. Daarom staan hieronder de make-up trends voor zomer 2014.

Tijdens de grote modeweken droegen de modellen prachtige broeken, topjes, jurken en jasjes, maar ook hun make-up mocht er wezen. De visagisten legden vaak de natruk op de ogen en af en toe op de mond. Hierdoor variëren de make-up trends voor zomer 2014 van kleurrijke lippen tot pastel ogen.

Oranje lippen

Make up trends zomer 2014 Oranje lippen
Dit seizoen stift je je lippen niet rood, maar oranje. De nuances lopen uiteen van zacht pastel tot bijna rood en de textuur varieert van mat tot hoogglans neon. Onder andere DKNY en Prabal Gurung kozen voor oranje lippen.

Blauwe ogen

Make up trends zomer 2014 Blauwe ogen
Als het aan Prada en Marc Jacobs ligt wordt blauw de oogschaduwkleur van dit moment. Op de catwalk zagen we saffier, azuur, hemelsblauw en aqua op de ogen. Kortom, deze nuances laten je ogen knallen.

Eyeliner

Make up trends zomer 2014 Eyeliner
Zwarte eyeliner raakt nooit uit de mode. Tijdens de shows droegen de modellen vrij zware en opvallende eyeliner, maar je kunt ook gaan voor een dun lijntje. Roberto Cavalli en Stella McCartney gingen voor inktzwart omringde ogen.

Naturel

Make up trends zomer 2014 Naturel
De naturel look behoort ook tot de make-up trends voor zomer 2014. Deze nude stijl bevatte tijdens de show van Dolce & Gabbana en Michael Kors alleen nog minder make-up dan voorgaande seizoenen. Een vleugje mascara, beetje concealer, terracotta oogschaduw en matte lippen zijn genoeg.

Pastel oogschaduw

Make up trends zomer 2014 Pastels
Pastelkleuren behoren ditmaal niet alleen tot de modetrends, maar kunnen ook op je ogen. Lieve kleuren als lichtpaars, zachtroze, mintgroen en babyblauw zijn een optie. Ondanks dat poederroze boven de ogen vaak geen succes is, liet Burberry zien dat het ook mooi kan zijn.

Opvallend

Make up trends zomer 2014 Opvallend
Als het aan Dior en Chanel ligt ga je deze zomer opvallen. Zij kozen voor gouden wenkbrauwen, oogschaduw in knalkleuren en grafische eyeliner. Hun kunstwerkjes deden het goed op het plankier, maar om deze creaties op straat te dragen is misschien wel iets teveel.

Wit

Make up trends zomer 2014 Wit
Wit is een echte lente nuance. Dit seizoen wordt wit niet alleen gebruikt in jurken, topjes en broeken, maar ook als make-up kleur. Dries van Noten en Ralph Lauren lieten hun oog vallen op een wit lijntje bij de wimpers, witte oogschaduw en wit op de jukbeenderen.

Metallic smokey eyes

Make up trends zomer 2014 Metallic smokey eyes
Designers kunnen geen genoeg krijgen van metallics. Glanzende metallics zijn namelijk niet alleen een modetrend, maar komen ook terug in de make-up trends voor zomer 2014. Bij Donna Karan en Gucci zorgden gouden, bronzen en koperen oogschaduw voor mooie blikvangers.

Foto’s via Style