Nu dat de haar– en modetrends voor komend seizoen bekend zijn mogen de make-up trends voor winter 2012-2013 natuurlijk niet achterblijven. Daarom heb ik deze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Op de catwalk kwamen dit jaar weer heel wat verschillende trends voorbij op het gebied van make-up. Van kleurrijke smokey eyes tot de naturel look, komend seizoen is er voor ieder wat wils. Hieronder lees je meer over de make-up trends voor winter 2012-2013.

Gewaagde wenkbrauwen


De wenkbrauwen staan komend seizoen in de spotlight en dat bleek maar al te goed tijdens de modeshows voor deze winter. Zo werden deze bij Chanel gedecoreerd met kraaltjes en pailletten, wat zorgde voor heel gewaagde wenkbrauwen. Bij Louis Vuitton gingen ze voor een opvallende maar wel wat natuurlijkere look, door de wenkbrauwen slechts aan te zetten met een potlood en wat poeder.

Overdreven en opvallende eyeliner


Een andere make-up trend voor winter 2012-2013, is overdreven en opvallende eyeliner. Op de catwalk was dit op verschillende manieren terug te zien. Bij Anna Sui werd namelijk een felblauwe eyeliner gebruikt en bij Lanvin gingen ze voor een dikke zwarte lijn die extra uitliep. Met deze trend kun je dan ook veel kanten op, zolang je er maar voor zorgt dat jouw eyeliner opvalt.

Rode lippen


De modewereld lijkt maar geen genoeg te krijgen van rode lippen, want ook komende winter is dit weer een van de trends. Wel mag er deze keer gevarieerd worden tussen verschillende roodtinten. Zo kozen ze bij Marc by Marc Jacobs voor een felrode lippenstift, terwijl de lippen bij Rochas in een donkere variant werden gestift. Kortom, de keuze is deze winter geheel aan jou.

Naturel


Afgelopen zomer was de naturel look erg populair en komende winter belooft dit niet te veranderen. Onder andere bij Chloé en Dior zagen we deze trend terug. Dit is een perfect alternatief voor de dames die niet zo van opvallende make-up houden.

Roze wangen


Komend seizoen mag je jouw wangen laten stralen, want roze wangen zijn ook een van de make-up trends voor winter 2012-2013. Dit was tijdens de modeshows op verschillende manieren terug te zien. Bij Michael Kors kwamen bijvoorbeeld opvallend roze wangen voorbij en bij Dolce & Gabbana gingen ze voor een wat lichtere roze blush.

Glamorous gothic


De glamorous gothic make-up look was op de catwalk een grote hit. Zo stalen bij Jean Paul Gaultier zwaar opgemaakte ogen de show en sprongen bij Gucci de donker gestifte lippen eruit. Deze trend vergt aardig wat lef, want met de glamorous gothic make-up look zul je bepaald niet onopgemerkt blijven.

Alternatieve smokey eyes


Ben je gek op mooi opgemaakte ogen en opvallende tinten, dan kun jij je komend seizoen te buiten gaan. Tijdens de modeshows werden namelijk de alternatieve smokey eyes geïntroduceerd, die onder andere terug waren te zien bij Roberto Cavalli en Prabal Gurung. Een ding is zeker, met deze make-up trend voor winter 2012-2013 maak jij van jouw ogen echte blikvangers.

Foto’s via Style