Aantrekkelijke vrouwen zijn gevaarlijk voor de portemonnee van de man, blijkt uit Brits onderzoek. Mannen zij geneigd meer geld uit te geven als zij een vrouw mooi vinden. Het mannelijke geslacht gebruikt gulheid als een manier om indruk te maken op een aantrekkelijke vrouw.

Psychologen van de Oxford Universiteit ontdekten dat mannen guller zijn in het bijzijn van een mooie vrouw. Tijdens het onderzoek, onder 45 mannen en 45 vrouwen, speelde beide geslachten spelletjes die hen geld opleverde. Na afloop werd de deelnemers gevraagd een deel van hun winst te schenken aan een goed doel. Daarbij werden ze alleen gelaten of er was een man of vrouw bij. Achteraf vertelde de deelnemers hoe aantrekkelijk zij de persoon vonden die bij hun was.

Als mannen de aanwezige vrouw aantrekkelijk vonden, gaven zij 50 tot 100 procent van hun winst aan een goed doel. Het percentage was afhankelijk van de aantrekkelijkheid van de vrouw. Als ze in gezelschap van een andere man of alleen waren, gaven mannen niet meer dan 40 procent weg. Ook bleek uit het onderzoek dat vrouwen niet beïnvloed worden in hun uitgavenpatroon door de aanwezigheid van een knappe man.

Volgens onderzoeksleider Robin Dunbar kopen mannen cadeaus om een goede beurt te maken bij een vrouw. Dit doen ze al sinds mensenheugenis, het is een vast onderdeel van de relatie tussen de geslachten.

Add Your Comment