Deze week reisde ik op uitnodiging van Nespresso af naar Parijs. Ontwerper Manish Arora gaf daar namelijk speciaal voor het koffiemerk een modeshow.

Voor het nieuwe N-Art kunstproject wist Nespresso de uit India afkomstige modeontwerper Manish Arora te strikken. Zij vroegen hem om het merk geheel op eigen wijze te interpreteren en dat deed Arora met een sprookjesachtige wereld waarin 16 prinsessen, 1 voor elke Nespresso koffiesmaak, de hoofdrol spelen.

In de Nespresso boetiek aan de Champs-Élysées onthulde Manish Arora zijn koffiesprookje. ‘Er was eens Koning genaamd Bacchitarius. Tijdens een jachtpartij in zijn koninkrijk Swig raakte hij betoverd door de aroma van een jonkvrouw. Samen met deze jonkvrouw kreeg de Koning 16 prachtige dochters, de Nespresso Prinsessen.’


Manish Arora bracht deze sprookjesprinsessen op speciale wijze tot leven. Hij creëerde voor elke Prinses een elegant figuurtje en hulde haar in heuse prinsessenoutfit. Zo schreden de zusjes gekleed in kleurrijke ietwat Bollywoodachtige futuristische creaties over de roze loper.

Naast 16 levensgrote prinsessenoutfits nam Manish Arora ook de CitiZ onderhanden. Hij voorzag de koffiemachine van een opvallend Arora jasje waarin hij natuurlijk ook de Prinsessen verwerkte. Verder ontwierp Arora prachtige etalages en stellages waarin zijn koffieprinsesjes wederom tot leven komen.


De Manish Arora Nespresso wereld is vanaf eind november tot en met januari 2011 te bewonderen in alle Nespresso boetieks.

Add Your Comment