Schoenontwerper Manohlo Blahnik tekent niet alleen maar schoenen. Hij maakte ook de tekeningen in het sprookjesboek The Elves and the Shoemaker.

In het boek, dat vanaf vandaag te koop is, wordt een sprookje verteld dat ook over Manohlo Blahnik zelf gaat. Het boek is namelijk voor een deel biografisch. Een groot deel van de jeugd van de schoenenontwerper zou terugkomen in het sprookje over elven en een schoenmaker.

Volgens Camilla Morton, de schrijfster van het sprookje, is het verhaal van de ontwerper perfect te combineren met het verhaal The Elves and the Shoemaker. Manohlo Blahnik zelf was erg blij met het sprookjesboek, in Vogue vertelde hij dat hij het geweldig vond om voor het sprookje te tekenen. Hij tekende volgens eigen zeggen dan ook op ieder mogelijk moment, onder andere in de trein.

Designersprookjes

Manohlo Blahnik is niet de eerste ontwerper die meewerkt aan een sprookjesboek. Camilla Morton schreef ook al het sprookje Sleeping Beauty, in een samenwerking met Christian Lacroix. Ook het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf kwam twee jaar terug met een eigen sprookjesboek.

Foto via Style

Add Your Comment