Marc Jacobs ligt onder vuur. Het merk is door een voormalige werknemer aangeklaagd wegens seksuele discriminatie.

Patrice Lataillade, het voormalig hoofd financiën en chief operating bij Marc Jacobs International (MJI), heeft een rechtszaak aangespannen tegen het modehuis van Marc Jacobs en Robert Duffy de directeur van het merk. Lataillade werd afgelopen september ontslagen, maar volgens hem was dit absoluut niet terecht.

Seksuele discriminatie

De officiële aanklacht van Patrice Lataillade luidt dat hij moest werken in een omgeving waarin geïncrimineerd werd. Toen hij hiertegen in opstand kwam werd hij door Marc Jacobs International de laan uit gestuurd. Zo beweert Lataillade dat Robert Duffy een boek heeft gemaakt en verspreid dat bestaat uit foto’s van de Marc Jacobs werknemers in seksuele posities en zelfs in adamskostuum. Ook zou hij één van de naaktfoto’s hebben gebruikt voor een advertentie.

Natuurlijk zijn de bij Marc Jacobs niet blij met de aantijgingen van Lataillade. “De beschuldigingen zijn vals. Patrice Lataillade is ontslagen bij MJI voor serieuze zaken die geen relatie hebben met de beschuldiging die zijn opgenomen in de aanklacht. MJI, LVMH Inc. en Robert Duffy zullen deze zaak krachtig verdedigen in de rechtbank,”  vertelt een woordvoerder van een LVMH, het bedrijf dat mede-eigenaar is van Marc Jacobs, aan WWD.

Eisen

Via de rechtszaak wil Patrice Lataillade zijn misgelopen loon en schadevergoedingen opeisen. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet duidelijk. Maar dat dit verhaal nog een vervolg krijgt, is iets wat wel duidelijk is.

Add Your Comment