Marc Jacobs New York Fashion Week winter 2013

Modenieuws door mode modeblog


Hoewel de New York Fashion Week alweer is afgelopen, wil ik jullie de show van Marc Jacobs niet onthouden. De ontwerper had namelijk met zijn winter 2013 collectie de eer om de modeweek te sluiten.

Marc Jacobs moest de presentatie van zijn winter 2013 collectie noodgedwongen verplaatsen naar de allerlaatste dag van de New York Fashion Week. Door sneeuwstorm Nemo was een aantal van zijn materialen namelijk te laat geleverd. Het toepasselijk was overigens dat de designer zich voor deze lijn, die hij omschreef als een glamorous, melancholie en droefheid, had laten inspireren door natuurgeweld.

Onder een grote zon opende Edie Campbell gehuld in een zilverkleurige rok en blouse de show. Hierna volgden nog 54 looks die veelal iets weg hadden van een pyjama. Zo zagen we knielange rokken, hotpants, jaren 40 mantels, tunieken, dusterachtige blouses, colberts, satijnen jurken en bontmantels. De opvallendste creatie tijdens de show werd ongetwijfeld gedragen door Lily McMenamy. Het model droeg slechts een gestreepte hotpants en handschoenen waarmee ze haar borsten bedekte.

Qua kleuren koos Marc Jacobs voor grijs, bruin, groen, blauw, camel, rood, paars en wit. Verder droegen de modellen tailleriemen, handschoenen en sjaals van bont. Aan hun voeten preken suède, gehaakte of slangenleren pumps en in hun hand een geruite of leren tas.

Foto’s via Style