Marc Jacobs stopt Louis Vuitton
Nee! Het is echt waar! Marc Jacobs stopt bij Louis Vuitton. Na 16 jaar trouwe dienst vindt de ontwerper dat het genoeg is geweest.

Het gerucht ging al een tijdje rond en nu is het bevestigd. Marc Jacobs verlengt zijn contract bij Louis Vuitton niet. Het spijtige nieuws werd vanmorgen na de show van Louis Vuitton op de Parijs Fashion Week zomer 2014 officieel bekend gemaakt. Deze show, met een somber decor, volledig zwarte collectie en veel verwijzingen naar het verleden, was dan ook de allerlaatste van de hand van Marc Jacobs.

Overigens zullen de wegen van LVMH en Marc Jacobs niet helemaal scheiden. Het bedrijf bezit een derde van de aandelen van het Marc Jacobs label. De komende 3 jaar zullen LVMH en Marc Jacobs het modemerk verder uitbreiden en naar de beurs brengen.

Opvolger Marc Jacobs bij Louis Vuitton?

Ik vind het ontzettend jammer dat Marc Jacobs stopt bij Louis Vuitton. Ik kan me werkelijk geen Louis Vuitton voorstellen zonder Marc Jacobs. Zijn opvolger krijgt dan ook een hele zware taak. Wie de voetsporen van Marc Jacobs mag gaan vullen is nog niet bekend. Nicolas Ghesquière, die jarenlang creatief directeur was bij Balenciaga, zou volgens de geruchten een goede kans maken.

Foto via Style