Margherita Missoni in trouwjurk Giambattista Valli

Modenieuws door mode modeblog


Margherita Missoni zag het schijnbaar niet zitten om in een jurk van Missoni te trouwen. Want de kleindochter van de oprichters van Missoni koos voor een trouwjurk van Giambattista Valli.

Margherita Missoni en coureur Eugenio Amos zijn afgelopen weekend getrouwd in het Italiaanse plaatsje Brunello. Margherita gaf haar jawoord in een witte met bloemen bezaaide Giambattista Valli trouwjurk. Voor de receptie droeg ze precies dezelfde jurk, alleen ditmaal uitgevoerd in roze. Om haar roots niet helemaal te verloochenen werd er voor de jurk wel Missoni zijde en organza gebruikt. Verder droeg de bruid sandalen van wit kant en een tiara die zij later verruilde voor bloemenhaarband.

Het bruidspaar koos overigens niet voor een standaard feestje. Volgens WWD speelde er een uitbundige zigeunerband, was er een waarzegster en was de tuin versierd met verlichtte balen hooi en geschilderde caravans. Natuurlijk kwamen er, ondanks dat de Milaan Fashion Week voor mannen in volle gang was, ook genoeg bekende modenamen opdraven. Zo waren Carine Roitfeld, Suzy Menkes, Franca Sozzani, Giambattista Valli en de Missoni familie van de partij.

Foto's via Vogue