Hoewel wij bij Modeblog normaal gesproken bijna geen aandacht schenken aan mannenmode, is er toch één onderwerp dat mij zeer interesseert, beauty producten voor mannen. Misschien komt dit wel omdat ik een tijdje voor een grote cosmeticaproducent heb gewerkt, die steeds meer producten speciaal voor mannen lanceerde.

Dat mannen zich ook graag verzorgen en steeds meer aandacht aan hun uiterlijk besteden is de laatste jaren geen geheim meer. Zo smeren veel mannen dagelijks een verzorgende crème op hun gezicht en gebruiken zij ook regelmatig speciale haarverzorgingsproducten. Dat de cosmetica-industrie op deze ontwikkeling is ingehaakt zal niemand verbazen. Zo kwamen merken als Jean-Paul Gaultier en MAC met een mannen make-uplijn. Maar binnenkort komt ook het Britse cosmeticamerk Taxi Man met een make-uplijn voor mannen, die nog een stapje verder gaat dan alle andere.

De collectie van Taxi Man zal aan het begin slechts bestaan uit twee producten. Eén van de producten is een eyeliner, die omgedoopt is tot een heuse guyliner. Het tweede artikel is een mannelijke variant van de mascara, genaamd manscara. Later zullen nog een macho concealer en een man friendly lippenbalsem aan het assortiment worden toegevoegd.

Jeff Wemyss, de manager van Taxi Man, denkt dat de make-uplijn een enorm succes wordt en helemaal aansluit op de behoefte van de man. ‘Vandaag de dag kun je een macho zijn en make-up dragen. Kijk maar naar Robbie Williams, hij draagt mascara en is toch het toppunt van mannelijkheid. Mannen zijn meer geobsedeerd door hun uiterlijk dan ooit, ze hoeven zich niet langer schamen dat ze ijdel zijn,’ aldus Wemyss.

Ondanks dat Wemyss ook aangeeft dat het om subtiele make-up gaat, want het is niet de bedoeling dat mannen er uit gaan zien als travestieten, ben ik niet zo happig op het idee dat mijn man met make-up op zijn gezicht rondloopt. Want bij het zien van Robbie Williams val ik absoluut niet in katzwijm. Natuurlijk denken sommige dames totaal anders over meneer Williams. Maar om terug te komen op het onderwerp, ik heb liever een ijdele man die naar de spotschool gaat dan een man die zeer creatief is met make-up.

Add Your Comment