Jan Taminiau jurk Maxima
De vraag die modeminnend Nederland de afgelopen dagen bezig hield was: Wat voor jurk draagt Máxima tijdens de troonswisseling? Inmiddels is het mysterie opgelost, want ze koos voor een blauwe creatie van Jan Taminiau.

Tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander droeg Máxima een jurk en cape van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. De creatie van crêpe en chiffon was uitgevoerd in de kleur Royal Blue en versierd met opengewerkte motieven en borduursels. Verder droeg de nieuwe koningin suède schoenen in dezelfde kleur en een gouden tiara uit 1867.

Jurkjes van de prinsesjes

De jurkjes van de 3 prinsesjes waren afgestemd op die van hun moeder. Amalia, Alexia en Ariane droegen blauwe jurkjes van het Belgische modehuis Natan. De poederkleurige gazan jurk die Máxima droeg tijdens de abdicatie was ook van dit merk.

Jan Taminiau heeft laten weten dat hij zeer vereerd was met deze opdracht. “Toen ik werd gevraagd om deze jurk te mogen ontwerpen voelde ik me vooral nederig. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment,” laat hij op zijn Facebookpagina weten.

Nederlandse ontwerper

Ik vind dat Máxima er tijdens de troonswisseling prachtig uitzag. Vooral de kleur van de jurk staat haar erg mooi. Zelf had ik ook nog even gedacht dat Máxima weleens voor deze speciale gelegenheid zou kunnen aankloppen bij Jan Taminiau. Maar omdat dit zo’n unieke dag was, vermoedde ik dat ze sneller geneigd was om één van de grote namen uit de modewereld te vragen.

Foto via Facebook Jan Taminiau