Armani Milaan Fashion Week winter 2013
Gister viel het doek voor de Milaan Fashion Week wat betreft grote shows. Op die dag onthulde ook Armani zijn winter 2013 collectie.

Maandag presenteerde Giorgio Armani zijn collectie voor winter 2013 op het plankier van de Milaan Fashion Week. Voor deze lijn liet de Italiaanse ontwerper zich inspireren door het werk van Rei Kawakubo, de oprichtster van het modemerk Comme des Garçons. Armani gaf zijn catwalkshow dan ook de naam Garçonne.

De show opende met een model gehuld in een grijs jasje met zwarte blokjes gecombineerd met een zwarte fluwelen broek. Hierna verschenen ietwat mannelijke creaties, zoals harlekijnachtige jasjes, losjes vallende pantalons, Pierrot kragen en zelfs bretels. Voor de avond koos Giorgio Armani voor jurken en broekpakken van fluweel versierd met lovertjes, kralen, strikken, ruches of waaiers.

Het kleurenpalet bestond voornamelijk uit zwart en wit, aangevuld met grijs en blauw. Om de Giorgio Armani look af te maken droegen de modellen zompige hoeden, grote armbanden met kralen en veelal losse kraagjes. Qua schoeisel zagen we voornamelijk platte stappers, pumps en opengewerkte laarsjes en de tassen varieerden van kleine lakleren clutches tot akte- dokterachtige tassen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=j94nI79kw8o[/pro-player]

Foto’s via Style