De Milaan Fashion Week is zonder enige twijfel mijn favoriete modeweek. Hoewel ik een enorm zwak heb voor de Franse modehuizen Chanel en Dior, verkies ik toch de modeweek van Milaan boven Parijs. In de Franse hoofdstad showt maar een handje vol merken, die ik echt begeer. Terwijl in Milaan bijna elk modehuis mij voldoening geeft. Niks kan mijn hart sneller laten slaan dan Italiaans design.

Van 20 tot en 27 september showde verschillende modehuizen hun nieuwe zomer 2009 collectie in Milaan. Hieronder een overzicht van de catwalkshows van Burberry, Prada en Missoni.

Burberry

De zomer collectie van Burberry is voorzichtig, behoudend en vooral niet te veel glitter & glam. Sobere kleuren zolas beige, grijs en groen werden gecombineerd met lichte tinten als blauw en lila en zo af en toe ook met vleugje metallic. De regenjassen waren simpel, de rokken kuitlang en de blouses transparant.

Prada

Kreukels is de rode draad door de nieuwe Prada collectie.  Bijna elke creatie die op de catwalk verscheen was gekreukt. Schijnbaar had Miuccia geen tijd meer om alles te strijken. Maar met de naam Prada is alles geoorloofd in modeland en waarschijnlijk kunnen we dus aankomende zomer ons strijkijzer in de wilgen hangen. Hoewel de collectie een tikkeltje slordig en bloot oogde, waren de strakke lange rokken en hoge schoenen wel erg mooi.

Missoni

Japanse vormen en Italiaanse kunst stonden centraal in bij de catwalkshow van Missoni. Jasjes met kimono mouwen werden gedragen met obi riemen. De kleurige oranje, gele, blauwe en groene patronen waren geïnspireerd door futuristische Italiaanse kunst.

Foto’s via Style