miss-universe-nederland
In Noordwijk vond afgelopen zaterdag de finale van Miss Universe Nederland 2009 plaats. Ex-miss Universe Kim Kötter verzorgde de presentatie op haar eigen enthousiaste wijze in Hotels van Oranje. Twaalf beeldschone jongedames streden om de felbegeerde titel en een ticket naar de Bahama’s voor de Miss Universe verkiezing. Omdat ik de styling deed, zat ik er met mijn neus bovenop en middenin.

In no-time was deze finale georganiseerd door Kim en haar crew. Dat betekende dus ook dat ik in no-time op zoek kon naar jurkjes voor de openingsact, jurkjes voor de voorstelronde, bikini’s en galajurken. Na veel bellen, bezoekjes langs de persbureaus en uiteindelijke keuzes maken was het gelukt.

De Missen in spé kwamen op in zwart-witte jurkjes met Otazu accessoires en dansten samen met zanger Gino Emnes, die een prachtig zilverkleurig Corneliani pak droeg. Tijdens de persoonlijke presentatie hadden de beauty’s gekleurde jurkjes aan en daarna kwamen ze dansend op in ontzettend gave kleurrijke Braziliaanse bikini’s.Voor de finale had ik jurken geregeld van couturier Addy van den Krommenacker. Onnodig te zeggen dat de dames er stuk voor stuk beeldschoon uit zagen.

Achter de schermen werd er flink gewerkt om het er allemaal mooi uit te laten zien. In te korte tijd steeds 12 meisjes omkleden, voorzien van schoenen en andere accessoires, dat vraagt enige vorm van rustig blijven in driedubbel tempo. Maar zo’n ontzettende kick om te doen.

Na de laatste vragenronde door John van den Heuvel, koos de jury uiteindelijk voor Miss Avalon-Chanel. Zij gaat Nederland vertegenwoordigen op de Bahama’s en nu maar hopen dat zij het heel ver schopt!

Add Your Comment