Woensdag viel het doek voor de Parijs Fashion Week zomer 2013. Naast Louis Vuitton onthulde ook Miu Miu op die dag de nieuwe collectie.

Miuccia Prada presenteerde haar Miu Miu collectie voor zomer 2013 in het Palais d’Iéna tijdens de Parijs Fashion Week. De modellen kwamen binnen via een houten catwalk, die ontworpen was door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, en droegen creaties die qua silhouet geïnspireerd waren op de jaren 50, maar wat betreft het materiaal heel hedendaags oogden.

De show werd geopend door een model gehuld in een donkere denim jas met daaronder een kokerrok. Hierna volgden nog meer spijkerstof creaties die gevoerd waren met duchesse satijn. Verder zagen we lange taillerokken, crop tops, jurken met een soort verfspetters, lange mantels en capes. Het kleurenpalet was vrij donker en bestond uit zwart, grijs, rood, groen en wit.

Qua accessoires ging Miuccia Prada, ondanks dat dit de zomercollectie was, de winterse kant op. Zo droegen de modellen lange leren handschoenen en bontsjaals. Om de look compleet te maken koos ze voor gekleurde pumps met zeer puntige neuzen, platte sandalen met fonkelde stenen en leren handtassen in het beige, wit en zwart.

Foto’s via Style