Elite heeft een model ontslagen om dat ze een te dikke kont heeft. De dame in kwestie is Ananda Marchildon, de winnares van Holland’s Next Top Model 2008.

De 25-jarige Ananda Marchildon won in 2008 de finale van Holland’s Next Top Model. Hiermee won zij een modellencontract bij Elite ter waarde van 75.000 euro. Maar tot nu toe heeft dit het model niet veel opgeleverd. Ze werd namelijk in 2010 op staande voet ontlagen omdat haar kont te dik was.

Leuke kop te dikke kont!

Volgens De Telegraaf kreeg Ananda op de gang van het kantoor van modellenbureau Elite in Amsterdam te horen dat ze per direct ontslagen werd, omdat ze “een leuke kop heeft, maar een dikke kont.” Op dat moment had ze alleen een paar kleine opdrachten gehad waarmee ze amper 10.000 euro had verdiend.

Het model sleept Elite daarom vandaag voor de rechter en stelt daarnaast RTL en producent Endemol aansprakelijk. Haar advocate Dieuwke Levinson-Arps diende een kort geding in om het resterende prijzengeld van 65.000 euro op te eisen.

De advocate vindt het ontslag van Ananda Marchildon vanwege haar te dikke kont bizar. “Ananda heeft wel wat geschommeld in haar gewicht, net als alle andere vrouwen in Nederland, maar dat mag toch geen reden zijn om haar zomaar op straat te gooien? Ze is nota bene tijdens haar modellenwerk ook nog op een streng dieet gegaan!,” aldus Levinson-Arps.

Foto via RTL

Add Your Comment