modetrends jaren 80
Power dressing á la de jaren 80 is één van de modetrends voor winter 2009-2010.

Denk schoudervullingen, glanzende stoffen, lycra leggings en grafische prints. Hoewel dit alles misschien niet al te veel belovend klinkt, geeft de juiste styling van deze trend precies wat het belooft. Het maakt van jou een vrouw met ballen.

Het creëren van de juiste jaren 80 look heeft alles te maken met power dressing. Bij deze destijds ontstane kantoorlook draait het om breedgeschouderde en krachtige tailoring. Hoewel de schouderpartijen nu iets verfijnder zijn dan in de jaren 80, geeft deze look vrouwen een sterke uitstraling.

Kies voor het creëren van een ultieme jaren 80 look voor een breedgeschouderd colbert. Heel belangrijk is het evenwicht tussen wijd en strak. Afhankelijk van de vorm van het jasje kun je het combineren met een enkellange strakke broek of met een wijder zittende bandplooibroek. Ook erg mooi met brede schouders is een slanke kokerrok. Zorg dat je rok niet langer is dan tot op de knie.

Voor een echte jaren 80 look met een sexy 2009 edge kies je voor leren details in je outfit,  in de vorm van body’s en jumpsuits. Ook helemaal goed zijn breedgeschouderde satijnen blouses met grote strikken.

modetrends jaren 80 2

De accessoires die absoluut niet mogen ontbreken bij deze stijl zijn, sieraden met studs en een glimmende tas. Ook een riem is een absolute must. Het maakt niet uit of deze smal of breed is, zolang de riem maar zorgt voor een zandlopereffect.

De jaren 80 look kwam voorbij op de catwalk van: Louis Vuitton, Balmain, Gucci, Marc Jacobs, Blumarine, Givenchey, Stella McCartney, Yves Saint Laurent en Versace.

Add Your Comment