Eén van de modetrends voor winter 2011-2012 is de dominatrix look. Inderdaad houd de zweep maar alvast in de aanslag!

De modehuizen zijn massaal gevallen voor de dominatrix modetrend van winter 2011-2012. Tijdens de grote modeweken voerden de fetisjistische looks dan ook de boventoon op de catwalks. De leren, lak, PV en latex creaties waren verleidelijk genoeg om spontaan van te blozen. Louis Vuittoin was duidelijk de meester van deze stijl en combineerde sensuele korsetten, holp-up kousen en leren petten voor een sexy en rebels effect.

Hoe draag je het?


PVC, latex en leer aangevuld met kant, fluweel, chiffon en boorduurwerk spelen de hoofdrol in de dominatrix modetrend. Als je deze elementen strategisch inzet geven ze je outfit net wat meer pit, maar beweer de echte bondage elementen en veterkorsetten voor een verkleedfeest.

Deze gewaagde en theatrale look is zowel conservatief als progressief, maar het mag duidelijk zijn dat je met deze modetrend snel de fout in kunt gaan. Het sleutelwoord om dit te voorkomen is dan ook balans. Kopieer daarom niet klakkeloos de stijl van de catwalk en hul je niet van top tot teen in het leer.

Kies bijvoorbeeld voor een kanten of leren body gecombineerd met een klassieke kokerrok of pantalon. Je mag ook best een stukje huid laten zien, maar maak het zeker niet te bloot. Denk hierbij aan doorschijnende stoffen, een mooi decolleté of een verleidelijk split.

Verder doen leren rokken, jurken met kant, transparante blouses en kanten hooggesloten topjes het goed. Voor de gehele outfit is het belangrijk dat je contrasterende materialen gebruikt met hier en daar mooie versieringen. Qua kleur domineert natuurlijk zwart aangevuld met een vleugje wit, nude en rood.

Accessoires


Om de dominatrix look compleet te maken gebruik je zwarte laarzen, chique damesachtige tasjes en leren handschoenen. Als je dit allemaal te heftig vindt, dan kun je ook gaan voor een leren veter op een tuttige blouse of een brede tailleriem.

Naast Louis Vuitton kwamen fetisj elementen ook voorbij op de catwalk van Lanvin, Stella McCartney, Ralph Lauren, Dior, Givenchy en Alexander McQueen. Wat vind jij van de dominatrix modetrend van winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style