De jaren 60 is een belangrijke modetrend van winter 2011-2012. Kortom, haal je gogo laarzen minirok en eyeliner maar alvast tevoorschijn.

De jaren 60 waren alles behalve saai. Het is dan ook niet vreemd dat veel modehuizen zich voor de modetrends van winter 2011-2012 hebben laten leiden door dit veelbewogen decennium. Zo zagen we bij Burberry sierlijke silhouetten die ode waren aan Jean Shrimpton, ging Prada voor lieve jurkjes met grafische ruitjes en kozen veel andere ontwerpers voor speelse kleuren.

Hoe draag je het?

De kernwoorden van de jaren 60 modetrend zijn scherpe lijnen, prints en minimale details. Denk hierbij aan A-lijn jurkjes en jassen, zachte colletjes en minrokjes in de stijl van Twiggy alleen dan met een hedendaagse twist.


Bij een moderne sixties look draait het om vorm, vorm en nog eens vorm. De makkelijkste manier om deze stijl te creëren is door voor een A-lijn jurkje, tuniek of een jurk met een geplooid rokje te kiezen. Verder ligt de nadruk op de kleuren geel, beige, rood, groen, oranje, zwart en wit. Dit kleurenpalet wordt verstekt door Mondriaan prints, bloemdessins, glanzende pailletten en een vleugje kant.

Accessoires

Drukke accessoires kun je bij deze modetrend beter achterwege laten. Mocht je toch iets willen toevoegen aan je outfit, ga dan voor een brede effen riem op de heupen die voor een laag taille effect zorgt.


Qua tassen is de clutch een goede optie. Mocht je een grotere tas willen, stem die dan goed af op je outfit. Als je bijvoorbeeld een retro print draagt combineer deze dan met een simpele leren tas. De schoenen die helemaal passen in deze stijl zijn de gogo laarzen. Als je dit iets te veel van het goede vindt vervang deze dan door brogue schoenen of knielange zwarte laarzen.

De sixties stijl komt onder andere terug in de collectie van Yves Saint Laurent, Prada, Jil Sander, Burberry en Céline. Wat vind jij van de jaren 60 modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style