Vrouwelijkheid viert hoogtij dit seizoen als één van de modetrends voor winter 2011-2012. Deze look is de ideale tegenhanger van de dominatrix modetrend.

Naast de uitdagende dominatrix stijl kwam er tijdens de verschillende catwalkshows ook een zacht en vrouwelijk beeld langs. Voor deze modetrend van winter 2011-2012 namen veel designers ons mee naar vervolgen tijden. Zo koos Donna Karan voor de jaren 60 en liet Miu Miu zich leiden door de jaren 40.

Hoe draag je het?

De sleutelwoorden van deze modetrend zijn zacht, verleidelijk en natuurlijk vrouwelijk. Maar vergis je niet in de beschaafde zachtheid van deze look. Want ondanks dit, is deze stijl boven alles krachtig, chic en sensueel.

Denk aan een vrouwelijke snit, sophisticated jaren 60 cocktailjurkjes en bontkragen en je zit in de juiste richting. Kies bijvoorbeeld voor een kante cocktailjurk of voor een kokerrok of een zachte broek met een bijpassend jasje. Verder zijn de stoffen soepel maar luxe en de kleuren zacht en poederig.

Accessoires

Natuurlijk zijn de accessoires van deze look vrouwelijk. Ga voor mooie pumps, een damesachtige handtas, een parelketting en oorbellen. Om de look compleet te maken draag je een centuur rond je taille en een bontstola.

Vrouwelijkheid stond centraal op de catwalk van Moschino, Gianfranco Ferré, Donna Karan, Max Mara, Bottega Veneta, Miu Miu, Valentino en Jean Paul Gaultier. Wat vind jij van deze modetrend voor winter 2011-2012?

[bawlu_buttons]

Foto’s via Style

Add Your Comment