Modetrends zomer 2008

Met de zomer in aantocht wordt het tijd om alle modetrends van zomer 2008 nog eens door te nemen. Wat zijn de kleuren, wat zijn de looks en welke zomerse kledingstukken kun je weer voor de dag halen en welke kun je beter dit jaar in het stof laten hangen? Kortom wat zijn de modetrends voor deze zomer!

Aankomende zomer is er een duidelijk onderscheidt in de verschillende modestijlen. Zo zien we veel kunstzinnigheid terug dit modeseizoen. Denk hierbij aan veel kleuren, motiefjes en prints. Aan de andere kant staat de vrouwelijkere stijl, waarbij het draait om elegantie met een vleugje minimalisme en veel zwart, wit en grijs.

Ook wat silhouet en volume betreft, is er een duidelijke tweescheiding. Zo staan verschillende transparante laagjes en gemakkelijke volumineuze otfits, tegenover strakke lijnen en vormen in jasjes en smalle broeken. Hoewel de stijlen lijnrecht tegenover elkaar staan, staat bij beide draagbaarheid voorop. Daarnaast zien we ook hier en daar de romantiek de kop opsteken dit modeseizoen. Wat zich vertaalt in opvallende details als strikken, ruches, pofmouwen, corsages en veren.

modetrends-zomer-2008-b.jpg

Het kleurgebruik van deze zomer is heel veelzijdig. Zoals al gezegd zien we veel grijs, wit en zwart, maar ook lichte kleuren zoals pastels, natuurtinten en lichte aquarelnuance. Daarnaast is er dit seizoen een speciaal plekje gereserveerd voor felle kleuren. Felle kleuren komen voornamelijk terug in prints of in grote vlakverdelingen. Geel, rood, groen, oranje, paars en blauw zijn de kleuren die deze zomer vaak terugkeren.

Tot slot kenmerkt de zomer van 2008 zich nog door een aantal looks ,die we dit modeseizoen veel gaan zien. Kleurrijk, bloemen, werelds, transparant en prints zijn de modetrends en looks waar het dit jaar om draait. Wat deze trends in houden, hoe je ze draagt en welke designers voor deze stijl kozen, vind je in het artikel over de betreffende modetrend.

Add Your Comment