Eén van de modetrends voor zomer 2010 is de military look. Aankomende zomer heeft deze stijl alleen een meer vrouwelijke touche dan we tot nu toe hebben gezien.

De military modetrend zagen we al in 2009 opkomen, maar de look voor de zomer van 2010 is iets anders. De designers putten ditmaal hun inspiratie voor de military look uit de oudheid. De combinatie van het oude Egypte en Rome gecombineerd met Keltische invloeden leidde tot een meer vrouwelijke, glamoureuze, maar ook woestere en verleidelijkere military look.

Hoe draag je het?
De military modetrend anno 2010 laat de formele militairenstijl achter zich en gaat voor een meer historische uitstraling in combinatie met vrouwelijke glans. Ook zien we hier en daar een futuristische twist.

De military look is niet een modetrend waarbij je strikte regels moet volgen. De stijl is eigenlijk open voor eigen inbreng en interpretatie. Hierdoor heeft de look veel mogelijkheden. Voel jij je lekker in een olijfkleurig jurkje, een stoer jasje, een jumpsuit of juist in een futuristische militair jurkje? Geen probleem, het mag allemaal.

Toch zijn er bij de military look van zomer 2010 ook elementen waarmee je rekening moet houden. Deze trend werkt het beste als de outfit niet lijkt op een kostuum, maar een beetje uitdagend is. Combineer daarom vrouwelijke aspecten zoals zachte stoffen met harde items. Ook epauletten, gladiator sandalen en goud en zilverkleurige lovertjes of andere versieringen doen het erg goed. Maar natuurlijk kan deze look ook niet zonder legergroen, natuurtinten, leren accenten, kaki jasjes, wijdvallende broeken en shorts.

Welke designers?
Over de verschillende catwalks zagen we zowel draagbare als minder draagbare military looks voorbij komen. Waar de ene koos voor romantische invloeden, ging een ander voor futuristische accenten. Modehuizen als Stella McCartney, Celine, Chloé en MaxMara gingen voor een vrouwelijke, draagbare creaties. Terwijl Jean Paul Gaultier en Louis Vuitton voor stoer kozen. Maar de echte koning van de military look is Balmain. Het modehuis combineerde zowel chic als futuristische elementen in hun collectie.

Add Your Comment