De Londen Fashion Week 2012 zit er alweer op. Toch wilde ik je de catwalkshow van Mulberry niet onthouden, want dit is altijd één van mijn favoriete shows in Londen.

Voorafgaand aan de presentatie van de Mulberry winter 2012 collectie, op de Londen Fashion Week 2012, vertelde creatief directeur Emma Hill dat een wintershow volgens haar ook echt winters hoort te zijn. Dat had de ontwerpster goed in haar oren geknoopt, want de collectie was een ware ode aan het winterse weer.

Voor de Mulberry wintercollectie liet Emma Hill zich inspireren door de jaren 70 film Where the Wild Things Are. Dit vertaalde zich op de catwalk in bontjassen, bontgilets en rokken en tassen met bont, die wel iets weg hadden van de monsters uit de filmklassieker. Verder kwamen er grof gebreide vesten en kleurige jurkjes voorbij.

Het kleurenpalet bevatte verschillende bruintinten aangevuld met goud, oranje, rood, geel, zwart, blauw en grijs. Naast konijnenbont, schapenvacht en Mongools bont gebruikte de ontwerpster kant, pailletten, tweed en een tijgerprint.

Natuurlijk speelden de accessoires ook bij deze Mulberry collectie weer een belangrijke rol. De modellen verschenen op veterlaarsjes met sleehak, droegen een leren riem om de taille en werden soms vergezeld door rasta Mulberry hond. Verder droegen ze in hun hand een tas van tweedstof of de Maisie versierd met bont. Daarnaast verscheen ook de nieuwe Del Ray tas, vernoemd naar zangeres Lana Del Rey, ten tonele.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=5ADhbhhq-4Q[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment