De editorial van Karlie Kloss in Vogue Italia heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. De naaktfoto’s zouden namelijk anorexia promoten.

De 19-jarige Karlie Kloss schittert naakt in het decembernummer van Vogue Italia in de editorial Body by Kloss. Op de naaktfoto’s is duidelijk te zien dat het model geen grammetje vet aan haar lichaam heeft. Door de vreemde verhoudingen in haar lichaam werd er direct geroepen dat naaktfoto’s gephotoshopt waren en anorexia promoten.

Anorexia

Door alle ophef besloot Vogue Italia de zwart-wit foto met Karlie Kloss gehuld in een zwart jasje van de website te verwijderen. Lezeressen reageerden op deze foto met de woorden: “Moeten de credits niet zeggen gephotoshopt bij Steven Meisel?” tot “dat zijn geen sit ups, dat is anorexia.”

Ondanks dat Vogue na deze reacties besloot om de foto’s van de website te halen, heeft het magazine nog niet gereageerd. Toch heb ik het vermoeden dat de foto’s weldegelijk zijn gephotoshopt, want dat wordt immers bij alle kiekjes in de modewereld gedaan.

Add Your Comment