Naomi Campbell maakte ooit heel duidelijk dat zij tegen het gebruik van bont is. Schijnbaar is het model van mening veranderd, want Naomi schittert in een bontcampagne van Dennis Basso.

Topmodel Naomi Campbell was ooit het gezicht van dierenrechtenorganisatie PETA. Samen met een viertal andere dames poseerde zij bloot in een campagne voor PETA en schreeuwde van de daken dat zij liever naakt zou rondlopen dan bont zou dragen.

Waarschijnlijk werd dat naaktlopen Naomi Campbell toch iets te fris. Het model is namelijk het gezicht van de winter 2010 campagne van Dennis Basso. Wat op zich niet zo vreemd is, was het niet Dennis Basso één van Amerikaans grootste bontdesigners is. Naomi is dan ook in zijn campagne te zien in verschillende bontmantels, die nog groter zijn dan het 1,75 meter lange model.


Zelf ben ik van mening dat je mensen vrij moet laten in de keuze of zij wel of geen bont dagen. Toch vind ik het vrij hypocriet als je na een anti-bontcampage het gezicht wordt van een bontmerk. Maar voor Naomi Campbell gaat waarschijnlijk op, dat zij met alle winden meewaait en dan vooral met degene die de grootse zak met geld heeft.