Droevig nieuws: Frans Molenaar is overleden. De Nederlandse modeontwerper stierf afgelopen vrijdag op 74-jarige leeftijd.

Vlak voor de kerstdagen viel Frans Molenaar thuis van de trap toen hij een trede miste. Hij hield daar enkele gebroken ribben, een gebroken voet en inwendig letsel aan over. Daarom moest hij de feestdagen doorbrengen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Vorige week verslechterde de situatie van de couturier waardoor de val hem uiteindelijk fataal werd.

Volgens Mirjam Bax, de personal assistant van Frans Molenaar, was de modeontwerper er slechter aan toe dan naar de buitenwereld werd gecommuniceerd. Toch zou hij tot het laatst positief zijn gebleven. Zo zou hij nog een dag voor zijn overlijden gezegd hebben: “Ik ben echt nog niet van plan om er tussenuit te knijpen hoor.”

100ste Frans Molenaar collectie

Frans Molenaar zou in mei zijn 75ste verjaardag vieren. Een paar maanden daarvoor zou de ontwerper zijn 100ste collectie onthullen. In 1976 opende Frans zijn eerste winkel in Amsterdam. Hij omschreef zijn stijl als eenvoudig en tijdloos.