Het gerucht gaat dat de Nederlandse Vogue in de maak is. Kortom, zou het nu echt zover zijn dat wij een polderversie krijgen van de modebijbel?

Volgens de laatste verhalen werkt G+J uitgevers aan een Nederlandse Vogue. Het proefnummer van het blad zou zelfs al gemaakt zijn en Karin Swerink, de hoofdredactrice van Glamour, wordt naar verluidt de Nederlandse Anna Wintour.

Onofficieel bevestigd

In het Parool viel namelijk deze week te lezen. “Het is nog niet officieel bevestigd, het mag dus eigenlijk ook niet officieel naar buiten worden gebracht, want de contracten moeten nog worden getekend en de onderhandelingen zijn nog gaande, maar: er komt een Nederlandse editie van Vogue, er is zelfs al een proefnummer gemaakt.” Zelf zei Swerink over haar nieuwe positie: “Hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue, wie wil dat niet? Maar we zijn nog niet helemaal rond. Ik wil het lot niet tarten door het nu te bevestigen.”

Als er inderdaad een Nederlandse Vogue komt is het heel goed mogelijk dat Karin Swerink de mode touwtjes in handen krijgt. Ze stapt per 1 november op als hoofdredactrice van Glamour en blijft nog 3 maanden om haar opvolgster Sabine Geurten in te werken, maar hierna heeft ze alle tijd om zich op een nieuw project te storten.

Add Your Comment