Marc Jacobs onthulde gisteren zijn zomer 2013 collectie op de New York Fashion Week 2012. Voor deze lijn had de ontwerper zich overduidelijk laten leiden door strepen.

Na zijn polkadot obsessie is Marc Jacobs voor zijn zomercollectie in de ban van de streep. Tijdens zijn show op de New York Fashion Week 2012 stuurde de ontwerper namelijk 45 looks de catwalk op die bijna allemaal voorzien waren van strepen.

De show opende met een wit shirt met daarop zwarte strepen gecombineerd met een ultrakort broekje. Verder zagen we horizontale, verticale, diagonale en zig-zag streepjes op jassen, rokken en jurken. De silhouetten waren simpel en sober, maar kwamen door de psychedelische dessins afgewisseld met luipaardsprints perfect tot hun recht.

Tijdens zijn show had de ontwerper ook een speciaal plekje gereserveerd voor de blote middenrif. Modellen droegen korte tops of korte jasjes met laag op de heup hangende rokken waardoor hun blote buik zichtbaar was.

Om de Marc Jacobs look complete te maken koos de ontwerper voor schoenen met een laag hakje en spitse omhoogstaande neuzen. Daarnaast gaf hij veel modellen kleine, vierkante tassen in hun hand.

Foto’s via Style