Ralph Lauren presenteerde zijn zomer 2011 collectie op de laatste dag van de New York Fashion Week. Tijdens de show nam Ralph zijn publiek mee op reis naar het Wilde Westen.

Ralph Lauren liet zich voor zijn zomer 2011 collectie inspireren door het Wilde Westen. In de ruim 40 jaar dat hij meedraait in de modewereld heeft de designer dit thema al ontelbare keren gebruikt. Toch slaagde hij er wederom in om een nieuwe cowgirl over de catwalk te laten paraderen.

De show openende met een wit leren jasje met franjes, wat de toon zette voor de rest van de collectie. Want daarna volgde nog meer franjes en nog meer franjes aan broeken, rokjes, shorts, vestjes, jassen, sjaals en tassen.

Vervolgens verscheen er een scala aan jurken waarin zowel Victoriaanse invloeden als elementen uit het Little House on the Prairie verwerkt waren. Zo zagen we lange jurken met bloemenprint, zijde crêpe georgette jurken en jurken van lamé en kant.

Naast franjes gebruikte Ralph ook veel kant, leer, ruches en suède. Qua kleur koos hij voornamelijk voor wit en bruin en een vleugje blauw en zilver. Natuurlijk verwerkte hij het Wilde Westen ook in zijn accessoires. Zo droegen de modellen suède sieraden, grote tassen en brede riemen.

Foto’s via Style

Add Your Comment