Het nieuwe Yves Saint Laurent logo

Modenieuws door mode modeblog


Dat Yves Saint Laurent een nieuwe naam krijgt, is inmiddels niets nieuws meer. Maar bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook en nieuw logo en dat heeft Yves Saint Laurent nu onthuld.

Het nieuwe logo van Saint Laurent Paris, zoals Yves Saint Laurent sinds kort heet, werd door het modehuis onthuld op hun Facebook pagina. Hedi Slimane koos voor een logo bestaande uit witte hoofdletters en toonde het op een zwart doosje.

Veel negatieve reacties

De reacties op de naamsverandering van Yves Saint Laurent waren over het algemeen niet positief en datzelfde geldt voor het nieuwe logo. “Waar is Yves? Saint Laurent klinkt meer als een patisserie of café,” luidt een reactie. Daarnaast vinden ook veel mensen het nieuwe logo op dat van Zara lijkt.

Toch zijn er ook een handje vol positieve reacties op het logo. “Jullie hebben het allemaal verkeerd. Dit was de naam toen Yves het huis oprichtte en het werd pas Yves Saint Laurent genoemd toen het werd verkocht. De originele naam was Saint Laurent Rive Gauche en zo heeft Yves het zelf genoemd!,” zegt iemand op Facebook.

Hoewel ik geen voorstander was van de naamsverandering van Yves Saint Laurent vind ik niet dat er veel mis is met het nieuwe logo. Het is vrij simpel en doet me niet denken aan Zara. Natuurlijk bestaan beide logo’s uit hoofdletters, maar de A van Zara is totaal anders dan die van Saint Laurent Paris.