Parijs Fashion Week: Balenciaga zomer 2012

Designers door mode modeblog


Balenciaga onthulde op de Parijs Fashion Week de collectie voor zomer 2012. Maar spijtig genoeg voor het modehuis ging de aandacht tijdens de show niet uit naar de collectie, maar naar de banken die plotsklaps instortten.

Het modehuis Balenciaga presenteerde de zomer 2012 collectie afgelopen donderdag op de Parijs Fashion Week. Helaas verliep de catwalkshow alleen niet zo als Nicolas Ghesquière gepland had. Want nog voordat de show begon stortten er maar liefst 5 banken in. Omdat iedereen vervolgens vriendelijk verzocht werd om te gaan staan, moesten Anna Wintour, Grace Coddington, Carine Roitfeld en Salma Hayek de show staand bekijken.

Waardoor de banken zijn ingestort is niet bekend. Toch konden vele de humor er wel van inzien. Zo werd er via Twitter gesuggereerd dat het misschien tijd wordt voor een collectief dieet en liet Anna Dello Russo weten dat ze het idee had in een kerk te zijn.


Voor de zomercollectie had Nicolas Ghesquière zich laten inspireren door zijn futuristische visie gecombineerd met Balenciaga’s rijke archief. Zo zagen we hoge taille broeken met smalle pijpen, grafische geblokte jassen met brede schouders, asymmetrische tops, mini shorts, bedrukte shirts, lange patchwork rokken en oversized tuniekjurken. Het kleurenpalet bestond uit wit, zwart en blauw aangevuld met goud, zilver, rood, camel en oranje.

Ondanks alle hysterie aan het begin was de show alsnog een groot succes. Ghesquière kreeg aan het eind in ieder geval een staande ovatie, wat overigens niet heel verrassend was aangezien iedereen toch al stond.

Foto’s via Style