Karl Lagerfeld presenteerde zijn wintercollectie 2010/2011 van Chanel, in een koude show tijdens de Parijs Fashion Week. Het thema was namelijk Global Warming en dat nam Karl vrij letterlijk.

De wintercollectie van Chanel werd gepresenteerd op een podium met echte ijsblokken, speciaal geïmporteerd uit Scandinavïe. Karl Lagerfeld liet de modellen door een laagje ijswater paraderen, afkomstig van de smeltende ijsschotsen (hoe ironisch). Om de witte en grijze leren laarzen hier tegen te beschermen, waren ze voorzien van een transparante rubberen zool.

Gelukkig heeft Karl Lagerfeld alleen nepbont in zijn collectie gebruikt, want daar is zeker een overvloed aan. Het is verweven in bruin tweed en vormt ook een soort rokje die vast zit aan de onderkant van leren jasjes. Sommige broeken en mantels zijn compleet van nepbont gemaakt, net als de grote harige moonboots met doorzichtige blokhakken. Het geheel krijgt hierdoor een soort sneeuwman effect.

De traditionele Chanel tweed is weelderig dan ooit, in bruin, zwart, rood en blauw versierd met bont, geraffeld wol en glinsterende juwelen. De grote witte jassen van schapenvacht en mohair hebben randen van zwart bont. Mooie witte angora jurkjes hebben in het midden een licht ijsblauwe tint, die zachtjes vervaagd. Zwarte zijde jasjes en cocktailjurkjes zijn strak ingenomen bij de taille voor ultieme vrouwelijkheid. De mooie sprookjesachtige witte creaties, bestaan uit een mix van tweed, wol, bont, zijde tule en chiffon. Met prachtige kanten afwerkingen en parelsieraden zijn de kledingstukken versierd.

Karl Lagerfeld maakt zijn nieuwe collectie van Chanel compleet, met de tassen die op de catwalk verschenen. Ze sluiten namelijk aan bij de kleding, doordat ze van dezelfde stoffen zijn gemaakt. Zoals een wit rond tasje van bont, met parelsieraad en Chanel ketting. Clutch-tassen met tweed en harig bont, grote tassen met patchwerk van leer,tweed en bont. Klassieke handtasjes met een ruitjesmotief en het bekende Chanel embleem. Maar de eyecatcher van allemaal is het witte clutchtasje in de vorm van een glinsterend ijsblok, versiert met het Chanel-logo dat is omlijst met bont.

Add Your Comment