fashion-week-chanel

De ready to wear winter 2009 show van Chanel, tijdens de Parijs Fashion Week, zorgde nog al voor wat opschudding. Niet zozeer om de creaties van Karl lagerfeld, maar om de verschijning van kate Moss. Moss verscheen voor het eerst dit seizoen bij een show en was dan ook een gewilde prooi van de fotografen. Gehuld in een wijde broek en strak jasje uit de laatste Chanel cruise collectie bewoonderde Kate samen met haar man de show.

Somberheid was wat de klok sloeg bij Chanel. Karl was duidelijk niet in de mood voor veel kleur. Zwart en witte creaties werden geleidelijk afgewisseld met groene en roze stukken. Of het de kredietcrises was of gewoon een typisch Lagerfeld kleurenpalet blijft de vraag.

De modellen showde mooie driekwart jassen met witte zijde bloemen, elegante jurkjes en mantelpakjes. Kortom echte klassieke Chanel silhouetten. Wit voile kwam volop teug in de creaties zo verwerkte Karl het in hoge kragen en om de polsen deed hij precies hetzelfde. De groene en roze creaties waren soms iets te veel van het goede. De kleurtjes deden het goed in de accessoires, maar voor een hele outfit was het too much.

Zoals altijd zijn accessoires een belangrijk onderdeel van de Chanel collectie. Voor aankomende winter hebben we wollen strohoeden, capejes, roze pumps, zwarte leren boekentasjes voor op de rug en de 2.55 tas. Sommige modellen droegen dit tasje gewoon onver de schouder, terwijl ander het klassieke modelletje met zich meedroegen in een soort van plasticachtig harnas. De grote plastic cover herbergde naast de handtas, een Chanel make-up doosje en lipstick, een iPod, een fles Chanel N°5 parfum en een zonnebril. Hoewel ik een grote fan ben van Chanel tassen hoop ik niet dat dit de trend wordt van aankomende winter.

Foto’s via Style

Add Your Comment