Parijs Fashion Week winter 2013 Saint Laurent

Modenieuws door mode modeblog


Gister werd de Saint Laurent collectie voor winter 2013 onthuld op de Parijs Fashion Week. Hedi Slimane koos voor stoere, uitdagende en voor Yves Saint Laurent begrippen voor blote creaties.

Maandag stuurde Hedi Slimane alweer zijn tweede collectie voor Saint Laurent de catwalk van de Parijs Fashion Week op. Toen de ontwerper het roer overnam bij het modehuis was het na de naamsverandering direct duidelijk dat Slimane het anders wilde. Iets wat naar mijn mening helaas ook maar al te goed te zien is in de Saint Laurent winter 2013 collectie. De ontwerper haalde zijn inspiratie niet uit de Yves Saint Laurent archieven, zoals bij zijn eerste lijn het geval was, maar liet zich verleiden door wat hij noemde California grunge.

De show in het Grand Palais werd geopend door een model in een zwart kort jurkje versierd met gouden vlekken en daarover een wollen vest. Hierna volgden leren mini-jurkjes, grote wollen truien en vesten, hotpants, bontjasjes, lerenbroeken met gaten, geruite jurkjes en een ultrakort spijkerrokje. Het kleurenplat was vooral zwart aangevuld met rood, goud, wit en een beetje blauw, geel en roze. Om de punklook compleet te maken droegen de modellen bikerboots en visnetpanty’s.

Zelf heb ik gemengde gevoelens over deze collectie. Als je de grunge invloeden eraf haalt, dan houd je best een mooie mantel of romantisch jurkje over. Maar al met al was het voor mij geen Yves Saint Laurent. De kleding was misschien jong, maar zo hard en niet stijlvol en luxueuze zoals ik mij het modehuis herinner. Het gerucht gaat dat Hedi Slimane vanuit hogere hand deze richting in is geduwd om een jonger publiek aan te spreken. Toch vraag ik me af of dit echt de juiste koers is voor een modehuis met zoveel stijl en geschiedenis.

Foto’s via Style