Na New York, Londen en Milaan was het dan eindelijk de beurt aan Parijs. Vele prestigieuze modehuizen showde hun nieuwe zomer 2009 collectie tijdens de fashion week in Parijs. Omdat de Franse modestad  zoveel moois heeft en het moeilijk kiezen is tussen de catwalkshows, vind je hieronder de drie klassiekers van de Parijs Fashion Week.

Dior


John Galliano gebruikte voor de zomer collectie van Dior het thema tribal chic. De show bestond voor bijna 100 procent, op 2 leggings na, uit jurken. Kleurrijke chiffon jurkjes werden afgewisseld door sexy bustiers, transparante minirokjes en prachtige avondjurken. Om het thema tribal chic extra kracht bij te zetten, droegen de modellen Afrikaanse diabolvormige hoofdtooien.

Chanel


De show van Chanel is elke keer weer een groot spektakel. Ook ditmaal was het decor zeer spectaculair. In de Grand Palais was het appartement van Coco Chanel en de winkel op nummer 31 levensgroot nagebouwd. De modellen kwamen, gehuld in de bekende Chanel mantelpakjes, de voordeur van de winkel uitgewandeld en flaneerde over de Reu Cambon.

We zagen veel zwart en wit met hier en daar een vleugje pastel. Natuurlijk bestond de collectie uit weer net even iets anders, maar o zo bekende mantelpakjes. Daarnaast gebruikte Karl Lagerfeld veel Spaanse invloeden zoals  ruches, pelerines, volants en bolero’s.

Opvallend zijn de tassen voor komend seizoen. De zwart-witte papieren tas, die je meekrijgt bij een aankoop bij Chanel, is voor de zomer gegoten in leer. Helaas krijg je dit exemplaar niet mee bij aan aankoop in de boetiek. Ook de 2.55 heeft een kleine make-over gehad. Het avondtasje is een kwartslag gedraaid, waardoor de kettingen nu aan de korte zijde zitten.

Louis Vuitton


Sexy en sjiek was de collectie van Louis Vuitton. Marc Jacobs etnisch geïnspireerde outfits waren schitterend. De collectie bestond uit minirokjes en shorts, fladderende broeken en mooi gesneden jasjes.

Niet alleen de creaties waren werelds, ook aan de accessoires kon je zien dat deze door Afrika geïnspireerd waren. Grote kettingen, houten oorbellen, veel kralen en veren. Om de tribal feel compleet te maken droegen de modellen afro kapsels.