Goed slapen en wakker worden zijn belangrijk voor je uiterlijk en gezondheid. Licht speelt hierbij een grote rol en om dit aan te tonen onderwerpt Philips zijn Wake-up Light aan de ultieme test.

Om te laten zien dat licht een belangrijke invloed op mensen heeft, gaat Philips met de Wake-up Light een experiment uitvoeren in Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld. In deze stad gaat op 26 oktober de zon onder en blijft het vervolgens 4 maanden lang donker. Tijdens deze periode zullen de inwoners de  Wake-up Light testen om te kijken of hun leven door het licht van de lamp verbeterd wordt.

Op een speciale Facebook en website kun je de inwoners van Longyearbyen tijdens het experiment dagelijks volgen. Zo kun je via datacapture zien hoe bewoners met de Wake-up Light zich voelen tijdens het opstaan. Verder vind je er ook informatie over het stadje, de profielen van de betrokkenen en verschillende video’s. Ook zal documentairemaker Dough Pray de mensen nauwlettend in de gaten houden. Hij maakt namelijk een documentaire en een vijftal films over het experiment en de bewoners.

Ik ben in ieder geval zeer benieuwd hoe de Philips Wake-up Light het gaat doen in Spitsbergen. Want wordt het leven van de bewoners er echt door verbeterd? Je kunt het experiment vanaf deze week tot in december volgen via Facebook en de website.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=EH7VRzvMG24&fmt=35[/pro-player]

Advertorial

Add Your Comment