Prada Milaan Fashion Week 2012

Modenieuws door mode modeblog


Miuccia Prada onthulde gisteren de Prada collectie voor winter 2012 op de Milaan Fashion Week 2012. De ontwerpster koos voor opvallende prints en veel kleur.

Het thema van de Prada winter 2012 collectie was Pleasure. Voorafgaand aan de show op de Milaan Fashion Week 2012 vertelde Miuccia Prada waarom ze voor dit onderwerp gekozen had. “Iedereen heeft vandaag de dag wel een theorie over zijn collectie, maar ik ben ziek van de theorieën. Deze collectie draait om het plezier van mode,” aldus de ontwerpster.

Voor deze wintercollectie legde Miuccia Prada duidelijk de nadruk op het pure van mode en op het sterke van het silhouet. De show opende donker met een strak gesneden zwarte jas gevolgd door 7/8ste broeken, tunieken en lange rokken over broeken.

Hoewel de show donker opende verscheen er al vrij snel meer kleur op de catwalk. Het kleurenpalet bevatte onder meer paars, rood, geel, roze en groen aangevuld met grijs en bruin. Verder koos Miuccia Prada voor geometrische prints die zij zelfs met elkaar combineerden en voor versiersels zoals kralen.

Qua accessoires droegen de modellen brede riemen om hun taille en aan hun voeten platform pumps waarvan de hak een contrasterende kleur had. Ook hadden de dames dokterstassen van lakleer of versierd met kleurvakken in hun hand.

Foto’s via Style